Lid worden en lid blijven!

Wanneer je belangstelling voor de maatschappij hebt en ziet dat er veel dingen niet zo goed gaan, dan wil je graag verandering zien. 

Kies echt, word lid

   
Alleen door te kijken verandert er niet veel. Je ziet hooguit de dingen scherper dan voorheen. Je hebt het gevoel dat je iets moet doen.

 
Je komt er echter al gauw achter dat je in je eentje niet veel zal vorderen, ook al weet je dat je om de wereld te verbeteren bij jezelf moet beginnen. Hoe vind ik anderen met soortgelijke idealen? 

Je komt al gauw bij de politiek terecht. Veel mensen vinden politiek een vies woord. Vaak hebben ze gelijk. De politiek is niet in staat gebleken een ideale maatschappij te scheppen. De tegenstellingen tussen diverse groepen mensen zijn groot. Ik kwam bij toeval ooit in aanraking met “De Linker Wang” de religiewerkgroep van GroenLinks. Die gebruikt het motto ”Politiek met compassie”. Dat is precies wat ik zocht. Compassie is het gevoel dat we met elkaar verbonden zijn, dat we elkaar nodig hebben. Het past ook goed bij mijn gevoel deel uit te maken van een wereldgemeenschap. Ooit werd dat bij Scouting ontwikkeld o.a. door een Wereldjamboree. 

Een paar jaar geleden kreeg ik hoop dat GroenLinks ook in Twenterand wat zou gaan betekenen. We zouden de ontwikkelingen rond de transities (o.a. jeugdzorg) kritisch kunnen volgen. Door te weinig stemmen mocht dat helaas niet zo zijn. Het is gemakkelijk om dan je idealen te verliezen. Toch geef ik de moed niet op, GroenLinks werkt ook op landelijk en provinciaal niveau. Daar kun je ook actief zijn. Op termijn, hoop ik, zullen meer mensen onze idealen delen en dan is GroenLinks er weer, ook in de gemeenteraad van Twenterand. Daarom moeten we nu doorgaan en onze stem laten horen!

Drs. Arie M. Willigenburg, gepensioneerd orthopedagoog en onderwijskundige